USB-mus

Fra Debianguiden
Skift til: Navigation, Søgning

Standardkernerne i Debian sarge, 2.4.27 og 2.6.8 - har indbygget USB-understøttelse, men for at USB-understøttelsen kan komme op at køre, så skal man selv indlæse nogle moduler. Følgende moduler er oftest brugt:

usbcore
usb-ochi, usb-uhci eller uhci (valget af en af disse moduler kommer anpå din USB controller - prøv usb-uhci til at starte med)
hid
mousedev

Initialiser ovenstående moduler med enten 'modconf' (som er et grafisk console program), eller manuelt via 'modprobe':

debian:~# modconf

Eller:

debian:~# modprobe <modulnavn>
debian:~# modprobe usbcore
debian:~# modprobe usb-uhci
debian:~# modprobe hid
debian:~# modprobe mousedev

Når USB-musen skal sættes i funktion i X, skal du køre 'dpkg-reconfigure xserver-xfree86' - og når du kommer til spørgsmålet om hvor din mus er, skal du vælge /dev/input/mice som er USB-devicet på din maskine. Når dette er gjort, skal du genstarte X, og din mus vil forhåbentlig fungere derefter. Skal du have din mus til at virke i GPM, skal du køre gpmconfig og sætte driveren til /dev/input/mice og mussetypen til 'PS/2'.

En fordel ved USB-mus er at man kan have flere mus tilsluttet samtidig. Desuden kan man tilslutte musen efter computeren er startet op, dette er specielt praktisk til bærbare computere. For at få begge til at virke samtidig i X, skal man definere begge under 'Section "ServerLayout"':

InputDevice   "USB MOUSE" "CorePointer"
InputDevice   "PS2 MOUSE" "Alwayscore"

Desuden skal man have hver mus defineret som et inputdevice.